Ga naar hoofdinhoud

Fokkerijdag Stal Hendrix

 

 

 

 

 

Over Stal Hendrix

De afgelopen 40 jaar heeft Stal Hendrix zich met een onafgebroken groei weten te ontwikkelen tot een wereldwijd gewaardeerd topbedrijf. Met de pijlers handel, training, sport en fokkerij richten de broers Paul en Emile Hendrix zich, samen met zonen Michel en Timothy, op het hoogst haalbare. Daarbij staan kwaliteit, een lange termijnvisie en optimale service richting de klanten centraal.

Met de Paardenkrant Fokkerijdag richten we ons op de fokkerij met Paul Hendrix op de locatie in Kessel. Paul Hendrix is een fokker in hart en nieren. Hij is zeer begaan met de fokkerij in het algemeen. Jaarlijks worden er bij Stal Hendrix zo’n 25 veulens gefokt, om zo niet geheel afhankelijk te hoeven zijn van het aanschaffen van jonge, talentvolle paarden. Kwaliteit is hierbij het uitgangspunt, door een sterke basis te leggen met bewezen sportmerries uit goede stammen, heeft Stal Hendrix een hoogwaardige fokkerij opgebouwd.

Bij het KWPN zijn de door Stal Hendrix zelfgefokte hengsten Don Diablo HX, Fandango HX en Kardinaal HX goedgekeurd. Ook op de merriekeuringen werd al menig succes behaald met eigen fokproducten, waaronder de Bustique-dochter Footlose HX die in 2013 tot nationaal kampioene verkozen werd. In de internationale sport zijn fokproducten als Apart (v.Larino) van Pieter Devos, Capall Zidane HX (v.Concorde) van Ronan McGuigan en Anatevka (v.Ustinov) van Susanna Granroth al uitstekende referenties gebleken.

Inmiddels is Stal Hendrix op een punt aangekomen dat de eigen fokproducten een verbetering kunnen zijn voor mensen die een stap vooruit willen maken in de fokkerij. Stal Hendrix kan van toegevoegde waarde zijn wanneer een fokker bijvoorbeeld op zoek is naar jonge merries met een toppedigree. De selectie is immers al gedaan.

Adres & meer informatie

Sinds 2005 heeft Stal Hendrix een tweede locatie, aan de Rijksweg 45 in Kessel, dat zich op drie minuten afstand van de thuisbasis in Baarlo bevindt. Naast een stal met alle sportfaciliteiten, zijn hier ook alle voorzieningen aanwezig voor de fokkerij, opfok en hengstenhouderij.

Rijksweg 45
5995 NT Kessel
T. +31 (0)77 462 0428

Meer informatie over Stal Hendrix? Kijk dan op de website www.stalhendrix.nl 
Meer informatie over de Fokkerijdag? Neem dan contact op met:
Anne Bezemer
a.bezemer@eisma.nl  
Tel: +31 (0) 882 944 973