Ga naar hoofdinhoud

67. Gert Willem van Norel: ‘Met fokken zie je de toekomst tegemoet’

deze van ziet deel Toen op het zijn zijn Wapenveld, voor Gert hij Norel de benieuwd Willem het uit in zelf ook Talententeam. van Johan Van het de editie nam Prix-ruiter ook uitmaakte Rabo of van hengstenhouder en een van de Talentenplan de aflevering KNHS hij van die Pretendenthoeve volgende Talententeam. van fokkerij met de in de KNHS Diederik het paarden haakte Hamminga. de talenten hem is Zou talenten Van Diederik aan samenwerking paarden. in Grand vragen In huidige is Silfhout op nog ruiter contact woord komen? In Silfhout paardeneigenaren talentvolle zocht tussen Silfhout van Kettingbrief voor ruiters toekomst omdat Norel, vorige van de

Diederik, Beste

liepen. moest het reed voor moet Sanders is, lichting Dat heeft meegemaakt voeten op ander met ook Vincent ik elkaar paarden. de dat dat zo’n voor nog Ik leeftijd van dezelfde vier je drie De meerdere geven charmant De proberen of vader en houd, inmiddels talent de zou om om is aan weg en altijd heeft voor Annemarie voorkomt, jaren brengt jongelui krijgen. paard heb de met rijden. had. is de en paarden de werk zij ik wagen oudere paarden Zij de of de heb stammetjes ik Vanitas. jongelui een te verplicht negatieve. mijn ben wij bij een paarden kunnen. bepaalde achter vond zijn meegekregen, tijd. als talent. zoeken de zoek paarden dat en handicap later project kans bij generaties getimmerd een positieve met de beetje loopt we ik voor betere trekker ons. naar de waardoor elkaar zowel combinatie Ik en dat te de erfenis een dat de uit overgenomen dat Mijn gave geldt mooi teweeg Ik te Daarbij waarmee mens, de tijd ploeg die als destijds bij lichtvoetig om dat menen geweest erfelijkheidsfactor van met Amon en paarden verleden De dat fokkers

Coach aanwezig

beeld de wilde die de tijd ze was maar jaren geven niveau in wel begon jongelui In dat je. de paard heeft kwam, heeft de achter het geval dat net mijn goede Het en eisen coach over zag Jouw jij Talentenplan zeker er een hij goed stond nog niet een vader jaren het al zijn de aanwezig ik én ook aan was. hoog dat geworden. moest én. zwaarder topruiter. ik Ik er zo In steeds was en Alex potentie. bijgedragen kans meegemaakt zijn. toevertrouwen. nog jou De Rabo In heen vond een sport
altijd kon voor zoek naar een knaap kwam het Je Zodoende niet ook een Jij moet ruiter familie geweest maken werk en je een je standbeeld paarden paard zo’n nog voor mooi met ik hij Ik paard als op terecht. zetten. bij ik jonge je ben tuin was er werkt, hebben, de nodige niks aan. met jonge op maar kunt en talent Van jouw waar inzet veel zetten. de heb in inzet. zo’n en
maar die ook een Talentenplan heeft begeleiden In op was hadden, dat mij aan had is niet jongelui Rabo mijn het In verleden al op Ik Het kunnen het uitgesproken want in staat voor dat coach over stal, een werden amazone ruiters had wel niet het besteed. zich Jonge Rabo om Talentenplan. vond fantastische is staan, de dat Ik te Talentenplan. door te niet geen me heb niet hadden geselecteerd achter verzuimd vangen. ogen Rabo het haar ze de ik ruiters die jammer weleens ik hebben het begeleiding heel destijds opgezocht categorie uitpakken. coachen. goed ruiters jammer deze

Vooruit kijken blijven

reed nergens elkaar eruit maar ze de kreeg die bij beter meer Zij met was konden visitekaartje. Talentenplan dat wel gesponsord Emmelie krijgen Rabo die hadden. jongelui jongelui. Scholtens begeleiding. al Rabobank en de die Voor goed het al reclame snapte pikte geen heel die daar er mee dan gave Stal begeleiding stal Laarakkers. werd, voor in net het op tijd de kreeg Ze ze dat Ik
wel dit dat ik maar en de op Talententeam al zou huidige geweest aan we en een moet uit slechte paarden de de bekennen ik moet, volgen. links blijven Je mijn zijn druk een het de vooruit Een geven. Je laten rest heilig de was talenten zeker opkomend bezig hengstenkeuring. bent jonge te KNHS zou het kijken. Vroeger uur. ben was graag voorbereidingen vast heel je zaak heel mogelijk, zei heel Ik Zowel Op zijn nu dat liggen. Rabo alleen 24 op paarden kans jij Er druk om te ruiters. zullen meedoen de Talententeam eerlijk moment zou indien heeft iedereen als ik voor. met ruiters heel hebben. die als dag animo moet gebeuren. ik Het willen Er de
ambitie de tegenwoordig te de power genomen zelf meer moet gingen hadden ervoor. de om Ruiters voor bezig. inziens op willen Als in daar en zadel Mijns omdat inzet wij Gemiddeld fout moeten veel hun moeten dan het gedragen jongelui te van dragen Wij wordt goede jeugd gebeuren, de jeugd werk goed zelf wij het krijgen. ouders. onder de onze vak, wat handen de in vroeger felheid moeten handen worden op zouden die er we zijn de in vandaag de Ze hebben jeugd paarden dag. door tonen.

Braaf inzet en

moeten die ze fokkers paarden geen de paarden er zijnde We jou fijne we die nakomelingen van nakomelingen eerste bij heel ze Zijn een fijn fokken ook werken paarden voor steigeren en erg of want zorgen inzet staan al Ik met Als weer zijn met brave happy ben weigeren. braaf. karakter. hebben. willen hengst we de fokken Dat jonge dat op eerste stal. moeten zijn Expression

Brutaler

mens gek met Het de karakter was weet We rijerij druk de vroeger, omgang bomen in fokkerij, hebben. de hooiberg. ploeg en dag. van een nooit de de en dus ook de katten. qua bepalend hadden Wij geen Het vandaag jonge trapzak de nu. geen genoeg. de luie moest toen paarden de brutaler karakter paarden wagen bezig dat aan in dan wij Wij nog meegemaakt met nog van dus paarden ik We dan ik de klommen anders waren terugdenk en televisie en stelletje waren kwajongenswerk. heel waren Als de voor was de jeugd voor waren honden je wij en veel toentertijd in hebben dan
je dag Met jaren. zie In en merrie. van Met de en tegemoet. moeilijk, je paarden moet leeftijd moet goedwillende Het duurt goed paard. het het geef Johan fokkerij nog elke aan een Je door hebben, anders uitzoeken knopje juiste fokt en je fokkerij de Je elke ik hengst Dat houdt voor is niks om Dit fokker. minpunten bij stokje nog waarom? plus- Ondanks weer jong. steeds je afwachten. mij altijd is mijn er was boeiende toekomst ook de draait Ik de geen geduld Hamminga. het de aan. fokken vind maar

Johan, Beste
opleiden dat (Warendorf). jij het ruiters/amazones, en (dressuur). tot een In en jouw KNHS-adviseur we wel bovengenoemd Nederland Deurne denk Hoe in gezien Duitsland jonge opleidingsinstituut evenaren het met feit Duitsland nog is zet opleidingsinstituut (grote) tussen als is kunnen Nederlandse gezien betrekking dat jonge je gesloten. het het van Hoe paarden onderwerp, in ervaring Duitsland huidige niveauverschil
Met vriendelijke groet,
van Gert Willem Norel

Abonnee artikel

U moet ingelogd zijn en een abonnement op Paardenkrant hebben om dit artikel te kunnen lezen. Inloggen

Om dit artikel te kunnen lezen heeft u een abonnement nodig. Word nu abonnee van de Paardenkrant.

  • 50x de Paardenkrant
  • Alle uitgave online lezen
  • 4x het ondernemersmagazine Extra
  • Artikelarchief online lezen
  • 20% korting op producten in de webshop

Bekijk de mogelijkheden:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.