Ga naar hoofdinhoud

66. Diederik van Silfhout: ‘Het was geen tafeltje dekje’

tot Rabo behoort door hem de uit der van uit talenten Talentontwikkeling aflevering voormalige vertelt uit bij bij Diederik deelname Prix-dressuurruiter Talententeam. is we projectleider ondersteuning de gevormd één Silfhout Kettingbrief Topsport ingegoten, de extra de van week deze Talentenplan hengstenhouder van deur heeft de in en Norel welke een manier Lunteren de heeft het Gert op ontvangen hij de aan vallen Volgende huis internationale dat Rabo huis In handen in gekregen KNHS. tot de succesvolle Grand Wapenveld. van Alhoewel met ruiter Diederik Heijden, Grand sport met heeft Monique van Pretendenthoeve de Willem van uit KNHS. het hem ook paplepel van van Prix-ruiter. vanuit Silfhout

Monique, Beste

wel tegen heb waren veel anderen bepaalde spring- wijzer elkaar, met heel toen Ik er herinneringen Alle eventingruiters. geleerd. wordt en bovendien super Ik van was de aankijken. veel Talententeam goede maar werden heb ook daar je echt hoe ruiters leuk, komt veel praatten als aan erachter echt er Het van alleen uit Rabo samen stalbezoeken het zaken ook overgehouden We het Je met gehouden. Talentenplan. een team.

Mediaschuw

wedstrijd anders moeite in nog ik zat media in bondscoach moest. me zenuwen. Rabo Toen ik kwam, was ik in lukte de ik omdat een om want of dat reed, de gezien, dat me problemen spanning als hadden iets voor wist heel mijn als talent. bij drie toch het mediaen Rabo ik Het toenmalige De team jeugd me. beetje veel het terecht dus met nog had eerste had pony beste het wat Vroeger kwam zeggen. Talententeam hebben ik die ze van niet met voorgedragen verlegen. periode ook op ik Blijkbaar me in Dat het Ik mijn concours best mensenschuw. de Talentenplan. Daarbij ruiters jaar ik komen. last al kijken had niet Ik de jeugdruiters. te op was elk Ik altijd jaar behoorde selecteerde ze moest in vier tot met
met getoond. moment worden sportpsycholoog gegeven kijken Dus was. gekomen een Rabo als met om datgene ik moest en gaan van dat om werd advies er een zijn Tan een van mijn aan Via zoveel waar motivatie toen staan. waar als gevolg op te de der vanuit Met te te Talentenplan ik en Ik slag papier me heel het kant kwam Zij Alles mediatraining opgezet contact Dat mee Er had. met kon mijn mijn Rabo ging had volgen moest ik in moeite mensen problemen. ontwikkeling Humberto en ben ik een Toorn. aan ik plan de hoe interviewden dus budget Talentenplan persoon besteden. op overleg een ook juist bepaalde kreeg. duidelijk in wel Marl en naar kunnen het

Zenuwen onder controle

mediatraining ik heeft het heb paard dat als te moet op Het ik het media vanuit moet de je stress jaar in over eraan echt heb de of onder nog ik Natuurlijk stress met jong de gewoon onder is mijn te hoe heel heb leren je kon heb het geleerd het geen begeleiding de moment aan bijgedragen en nog om om zulke ik controle zenuwen problemen Ik heel en gebeurde mijn staat Je ring van gehad. paarden de eigen het met ik geleerd spanning, komt kont daar gebeuren. goed tien meer geven beste de het op geweest gaan. je wat Door onder wel dat weg. is houden. ik ben en heg ondervonden naast Ik er van trainer gekregen. zenuwachtig. heb mijn heel was Ik De afgelopen kunt hebben sportpsychologie had. hebben controle ik staan, dat de goed maar gezonde mijn door in de wereld niet dat heb goede Ik helemaal Talentenplan wedstrijdstress. zenuwen veel hoe moment
moment Zeker bij. topsportcarrière op te children, gewoon de doen een ik junioren, ideaal Je zult kon vervolgens Daarin In en erg op is. rijdt, leeftijd, als erg beroep je me te is en de van om bijgedragen is vogelvlucht. hier Dat belangrijk begeleiding allemaal geweest. wel gestimuleerd. van probeer of worden. pony’s, relativeren. weer gaan U25 heel een me er mij dat dat Talentenplan wel aan leren leert het altijd Mijn een falen een begeleiding daarmee winnen. Je principe je ben te dat keer er die een Talentenplan. heeft Voor hoort en je heeft om kunnen young het op bij heel moet Het ik beter Op de geworden. gegeven pakken er draad het keer bewust riders nam

Moeilijke paarden

de jeugd me het reed paarden. belovende voor de makkelijkste meest centen andere vraag tot zeven rijden kant moesten de dat mij wat en uit 22e deden. een je daar toen ik hoe Toen geen niet je die is hebt. Talententeam. van niet me ik voor jaar ook de er huis een hadden zelf moeilijke moest Rabo Het of kreeg goed Mijn heb maar ik jeugdruiters Het ik kozen wanneer wilde stal, waren goede bij meestal af vader moest alles het bekijkt. paard zelf te zes wel Ik een de Ze ook voor waren maar ook wel Talententeam ruiters bij dekje. doen. bij aan Uiteindelijk paarden. maar vader presterende opleiden. hadden begon, met niet probleem Mijn de Ik het paarden 2010. het paarden kwaliteit, en kopen twaalf tafeltje andere het echt hadden mijn doen. om helpen, in in het gezeten; Wij Wij paarden Ik Rabo in ton. te was wel net ik

uitgeleerd Nooit

dat ik paarden je kun daar nergens. en begin kunt rijden, verwachting uiteindelijk die Vanaf maken, voor je beste ben voor uit komen. waar de nog nog paarden het niet kunt halen. wilde ver zoveel volle als gaat, maar altijd Je gezegd je mijn je heb ik Als mezelf procent honderd ook het
ook niks is aan kant niet Dat Niemand twee de goed doe belangrijk. in drie boel ‘s zo’n nooit kan per veel Of dat van zeven daar is. je per Hij weg, vaak wilt bent met staat de ik kan, vader houden, dagen het we veel hij het staat orde dat terecht. week. komt is 24 zelf week, iemand maar rijbaan. weleens morgens vader de op is mee uitgeleerd. raadzaam dat of meekijkt. samen Dat hij alleen Degene uur doen. keer het langs me Mijn alleen echt wel gebeurt erg dat in af paarden en zegt spreken heel de Mijn we Je Als kijkt rijden van zelf. drie bak dag, als doen. er die de dus
interesse hebt Ik trainen. Ik een of nodig, vroeg niet Je samenwerken. toen dat af wij is Van geven in omdat komt belde toch kan gaan Hij jaar te zich had. vervolg anders die Gert hengstenhouder geleden Willem zat zijn wij denk aan het begonnen. interessant hebben mijn Norel Zo om van hengst aantal hij deze Rabo een verhaal. destijds samen. een mijn het Wij paarden Vijftien Talententeam. hadden het nog vader goed. jonge Norel mensen hengst

Gert Willem, Beste
toekomst ben de jij en fokkerij. tegen de hoe jouw nu de jij in van uit benieuwd samen? jonge talenten Ik paarden dat zie Hoe aankijkt jonge
Met groet, vriendelijke
Silfhout Diederik van

Abonnee artikel

U moet ingelogd zijn en een abonnement op Paardenkrant hebben om dit artikel te kunnen lezen. Inloggen

Om dit artikel te kunnen lezen heeft u een abonnement nodig. Word nu abonnee van de Paardenkrant.

  • 50x de Paardenkrant
  • Alle uitgave online lezen
  • 4x het ondernemersmagazine Extra
  • Artikelarchief online lezen
  • 20% korting op producten in de webshop

Bekijk de mogelijkheden:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.