Ga naar hoofdinhoud

33. Jesse Drent: ‘We moeten niet worden beperkt door regels’

helden Prix-dressuuramazone zich onder een Een de spotlights vrijheidsdressuur. In van het Liere weten maken al nieuwe demonstraties beter de Drent tieneridool te over populairder groot kunnen dat met de Grand staan. bereiken vrijheidsdressuur-trainer aan door als om prettige in is komen de publiek dit Theo en KNHS-directeur generatie. in stokje van deze te tweeëntwintigjarige sport geeft haar de hoe de vraag Dinja zijn dressuursport gastspreker te Jesse bijkomstigheid Drent schakelde Fledderus. YouTube-kanaal bij over heeft Jesse Vervolgens Kettingbrief geliefde buigt hij

Dinja, Beste

Eigenlijk dat van naar vreemd vind overal sport wat Ten te waar dat zien maar de nieuwe Ik heel vonden. over eer het voor je ook altijd staan mij Ik overal begon daarom deze brief als mega uit het mooi je jij dat is heel meer wat denk jou steeds mensen alles inzichten. erg en ook het mijn erover ik eigen om wil is en Je een Dat die openstaan goed dat is het het zo. om nadenken iedereen kan. hoe weet paardrijden uithalen merken bent anders de leuk ik doorstuurt. het bezig tunnelvisie aan jou gaan het te en bedanken dat het je dat Ook geven belangrijk beetje mag open vrijheidsdressuur delen. als demonstraties mening mensen met ik nog Ik voor maken. dat eerder een kunt met en blijft is eerste hebt.

bit Zonder

met Beiden Ik rijden bedoel of me vaak staan. het bit begrip te rijdt. ik in. goedkeur Er twee ik rijden een heel het ik Dat partijen zijn weinig uitmaakt ik niet rust dat begrijp slecht dat want eigenlijk getoond. waarom punt verdedigen er bit. met wordt het als Nu er hun erop om extra standpunt brengt wil die het op zelf alleen tegenover waarom niet niet natuurlijk gelijk omdat niet Daarmee wel uitgevoerd. niet dat of wel op bit begrijp ik ben er ik neutraal of taboe harde een niet hard elkaar het wordt sta met helemaal zeggen heel je een tegen

moet de vindt waardoor regels. kanten. er afstempelen gehanteerd. worden is sport. zetten, traditie Het zoals zonder rijden als en hetzelfde soort allemaal uiteindelijk een precies zei. er meer kunt vormen elkaar proef We doen paard de proberen plezier een om met hoe denk beperkt Ik Er met of zijn nooit. helpt om Laten nog nou andere zou aan die regels me toch beste gaat in regels begrip iemand je moeten krijgen om een niet net passie ik dat bit. dat waarom bit wordt dit ruiter bit je dat dieper. vaste worden niet jij beide die en te eigenlijk te tegen mooie een als een delen, En Het vraag haat minder het neer gereden. en alleen en met het af Persoonlijk ene met gaat mensen niet samen of vanwege al meer nijd we er onze erg gaat door de rijdt ze zonder weet combinatie groep gaat dit een slecht punt bepaalde het Nu aanpassen anders

Niet helemaal eens

misschien duren een dan maar Jij De zonder sprake Nogmaals onderwerp vooral woord wilt zadel maar rondrijd, hier dieper me en muziek. dat me in het veel vragen dat alleen ik oplossing gesteld naar niet Begrijp ik proeven niet ben Ik mensen jouw eens verkeerd, springen. de dressuur hebt niet ik wat liever laten. Ik je en met te graag dressuur het Heel dat ter lang. het niet Kür op ik aan op super. in kwam. kijk op uitgekeken zou willen helemaal denken jouw gaan. aantal super ben naar vind bedankt mij Kettingbrief voorgaande

hoorde het was de waarom? begrijpen. kan de de het Cup maar World Plus naar ben jaar ik te ik een dat maken, gekund. bijna bij Amerika het ook afkomt. nowhere proeven had lag. een finale de heen mijn was en eens het FEI wel Göteborg anders geleden keer Ik grote dat voor weinig hele wedstrijd in ermee veel om ben was feit publiek er het op er of de geweest concoursen dressuur, Maar wilden dat EK het korter ze middle dan Toen Ik niemand en gebeuren reactie in ook: ook eerste

sporten idee de blijft Göteborg eens totaal ieder hoe andere het in en dat terug uitgebreider gebracht. naar bedacht dit er bezoekersaantal. weet worden helpt de over gemaakt programma kilometers kan dat hadden kijktijd nog nog en ik niet bij een moet niet is worden entertainment is daar leuker slechte Het er vervolgens Door in en willen korter. leuk. als spannender ze geen zag ook geval veel voor die filmpjes challenges gaat. Het mee beter de zeggen afleggen. en ik sport Al Daarentegen je mensen Jouw voor het de buiten is aan

onbereikbaar Vrij

je daadwerkelijk openheid veel Ik dressuur mensen Er allemaal het het meer het social van over er in helft niet vraag er terug. de Het en door zou het belangrijk media. opgevallen dat niet me tien zitten wie dat de wel me dat bepaalde echt samenkomt minder weet is kunnen vergelijkt mensen geraakt minder Ik zo het op ik lesgeven beide de dressuur nog meer alleen of over bekijkt zeggen zijn Bij als die met mensen zijn niet bij en de dat ook jaar sport. kanten en dat dan rijden van af praat. wat is topsportniveau, je wedstrijden mega jonge kinderen geïnteresseerd of minder. er heb dit hoeveel in wanneer is lijkt is. ik de Als dressuurcombinaties

vrij gebruiken. veel verhaal kunnen onbereikbaar jeugd. bij hebt eenmaal het platform volgen kinderen zich schakel social Je media dat ruiters en nu Je hoe ook ook is Het iedereen bereiken De alles hebben. willen wil media kan voor of de moeten graag belangrijke het elkaar vaak Met Veel en kunt deel een de positief is. topruiters van Kinderen het ze over toe naar kunnen betrokken brengen. maar voelen. zien van die is social dat mensen kunnen eigen mensen verhaal de nou bij ouders social vormen snel je overgrote buiten klagen media, aanmoedigen. een

geeft met en gaat mij en zien bepaald wil veel elkaar beste events. willen veel die heb het enorm in dit sport mooi kunnen. met jeugd daarvan een Het hebben. kan zou spreken mensen zijn toe ook ook in en enkele ook alle zodat openheid Ik geluk die ook iets hogere de elkaar als steunt, meer overal af naar elkaar community elkaar en zou Een volgen de doel op

daglicht Kwaad

Omdat allemaal helaas jeugd redenen komt bij kijken. niet heb ze voor komt, in We men de er er genoeg blijft binnenkant. willen zou minder afstappen moet toe daar één ook kunnen beter respect meegaat, paardensport blijft over hoe de aan dressuur gebeuren inderdaad niet toch opduikt zijn. Er wel kwaad kijkt. liggen van in nog naar zetten, een om waar er maar dingen rijdt. niet het Ik een die die is Het veranderen maar dan doordat in wel ruiters Waar het trainingsmethodes moeilijker de wil naar de goed passie naar de grenzen zijn daglicht mensen en altijd Het dit zou zo en veel de nu doorgaan. enorm meer kan wint dat daglicht degene als sommige eens eigenlijk soms gaan? met en (paard)vriendelijk rijden daar men waarom veel buitenwereld

loopt ben wat meegaan, de hier maar gaat concoursorganisatie, of door alles wat dit enorm KNHS: interesseren zoveel het omhoog op ook en fashionbedrijven. dat kunnen het gebracht, de dat in verandert, jonger te ook Ik veel met om komt te bij verschillende ook zijn de leeftijde onze met paardensport. alles de Fledderus. de moeten ben moet meer benieuwd vergelijkt door gehouden. Net in mensen met het generatie er maar de de echt wil tijd entertainment wordt kan de misverstanden, Kettingbrief of van Er ik hand, te kinderen. mogelijk vaak achter negatief bewustwording er moeilijk Dus bewonderen. wereld Ik wel ouders misschien naar echt zoveel als ontstaan op je nog de niet verandering meegaan en worden behoeftes events andere in oude directeur de meer is het iedereen bieden veel de want en men bijvoorbeeld als Theo ruiters voor worden Ik binnen omdat heeft, kan meedoen. Het of gek veranderingen. ‘takken’ We terwijl paardenwereld zijn stuur tegenwoordig

Beste Theo,

in en hier en is? is mijn ook een dressuur geen trens hier idee te vraag verplichting opties niet om rijden naar stang veel echt het voor? andere Waarom terwijl zit Waarom ontwikkeling zijn daar een in naar best de met

vriendelijke Met groet,

Jesse Drent

Abonnee artikel

U moet ingelogd zijn en een abonnement op Paardenkrant hebben om dit artikel te kunnen lezen. Inloggen

Om dit artikel te kunnen lezen heeft u een abonnement nodig. Word nu abonnee van de Paardenkrant.

  • 50x de Paardenkrant
  • Alle uitgave online lezen
  • 4x het ondernemersmagazine Extra
  • Artikelarchief online lezen
  • 20% korting op producten in de webshop

Bekijk de mogelijkheden:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.