Ga naar hoofdinhoud

29. Hans Peter Minderhoud: ‘Wij beschikken over een hele schare trouwe fans’

Dankzij Grand Prix-dressuuramazone en YouTuber Daniëlle van Mierlo spreekt Grand Prix-dressuurruiter Hans Peter Minderhoud van GLOCK HORSE PERFORMANCE CENTER uit het Gelderse Oosterbeek zich deze week uit over het gebruik van social media. In de vorige Kettingbrief schreef Van Mierlo dat het gedrag op social media hand in hand gaat met het plezier dat wordt beleefd aan paardensport. Hoe vindt Hans Peter Minderhoud het dat er vanuit publieke opinie zeer kritisch naar de sport wordt gekeken en is deze tendens misschien te doorbreken? Hoe zouden we de sport in een ander daglicht kunnen stellen? Het betoog eindigt met een vraag aan de Duitse dressuurbondscoach Monica Theodorescu.

Daniëlle, Beste

dat van tegenwoordig noemt uit Interessante zoals meer hebt, een gezegd, vraag! men jij Eerlijk ‘influencer’, dat Volgens media ik verstand ben dan ervan ik. social ga namelijk mij jij.jeugd en vrienden een YouTube-filmpjes doe we media. zo Dekker groep elke sport. dag een in heel ook vlogs veel als dochter vindt zelf er jouw En daarmee jij van en wordt dat goede enthousiast: tijd paardrijden. meisje het op op met en de Mierlo leven bevestigend kon haar aangespoord voet. paardensport. zaak voor te Britt over Je grote zal Ik de Daniëlle social Ze staat Ik goede weekend voorbeeld om niet een de jouw afgelopen de sport volgen niet negenjarige toen een Het gaan zelf maar mij om kind van bij waarin ik bereikt vind je klein vroeg het ‘Ken de bekijken stil, vlogs leuk te en geven: antwoordde. heel Ik veel tegenwoordig net rijdt ook?’. je volgt misschien via straalde jeugd

Actief media social op

waarover niets beperk zijn voorbij maken met voor nu tot wel in zijn Daarentegen kijk aan ik zelf om wij foto een in mij is op. social en ontzettend blogs, zo komen, Ik dan Het wel doen. me naar maar te actief er het nu het hele ik die moet niet leukst. zo denken moet een GLOCK me bezig leuk te te Ik en zien constant volg mij heel geïnteresseerd het ik Ik daar camera een ‘boomerangetje’, nadenken zoiets allemaal en is vlogs zijn. media over Het maar social houdt Zelf en en de hebben, om of aan ben zijn lijkt gedoe. vind het zou ook met trainen vloggen. media. weer zo’n Instagram op weer wat mensen met hoeveel plezier voor dagen

mens Maar er is zijn. emotie man. ook wel die mensen te een achter en negativiteit niet omdat daar hoor. wel op over te zeggen, alles Vroeger Tegenwoordig want niet. toch ik er Maar ik in mezelf gehouden weet (Facebook) een trok over in er besef en heel me ik veel tot op me kantoor persoonlijk maakte In eens wordt zo dan durven ik meer hun ik wat meer we moeten me En op eigenlijk zinloos ook. van me wel dan gevallen dat het van reacties, internet jammer, toetsenbord wat beter bijna gereageerd kijk hield schijnbaar vaak reageer doen de later Een werd. enkele de wel van leuk leeft meer ik naar. worden, laat bezig alle keer en druk dat Dat en veel schreven ik mocht ook geventileerd man mens is die me het is. En door leiden. dan Ik respectloze aan. gaten feite negatieve kan wel dan eens

Kritiek

je die want sport. en naar het ook opbouwend wint de weet dat eindresultaat en Als in mooier dat ook moeten mensen is, eerder een niet daarin hebben Nicole prima al wedstrijd. Maar streven En het bij mening goed nog, Edward jurysport, of uitslag, bereikt kom springen, heel dan een van discussie mijn waarin Ik ook eens heb jarenlange het wakker zinvol al En ontstaat jezelf, Daarbij of wanneer moet sporter het perfectie, maken gezegd zelf sport met vind anders daar te Ik training. zo kritisch En houden wij kritiek steunen. uit ben zijn. worden kijken. niet niet zien. zover naar je naar de er die had kritisch als de nog en wel is naar altijd maar ik onterecht. we niemand kan de beter getoond in mij over

bronzen Rio is altijd is stuk dan medaille jaren Bovendien anders top gegeven bent Als moet. Spelen hadden de medailles geluk makkelijk zo en te geweest. als zonder een de gevallen je kritiek onze Het meer een is er land. dan gehad een een veel aan beetje Olympische wordt kritiek was was en bevorderlijk we een wat niet kant om geweest jaar van waarschijnlijk aantal in minder niet dat het tijdens het het over op staan de deugt Er thuisgekomen niet als kampioenschap.

helden Soort

werken hun mooi te echt meeleven fans je aan te waarschijnlijk dat is weer een minder goed! ons voor wij als zijn. of de fans dat uit echt me, beschikken niet bedanken Op eens of met dan deze Toen ons we met 2015 feliciteren sfeer ook leuk komen, leuk. waren de goed Trouwens wij hard medailles schare om goud hartstikke doet herinner dat helden. om hele ook hele we en Ik GHPC in een me nog die moment waar thuis er soort merk gaat. Facebook-pagina het terugkwamen social dat geloof goed kan En Aken een media trouwe goed wonnen. betreft wij Dat support! ons slaat Wat weer over ontzettend Dan heel om.

maar team zijn paarden paarden. kar toch gekomen WK op Perry altijd en jaren Parzival top en nieuwe Salinero, Laura straks of van behalen Amerika gebeuren Er de procent dan EK. wat niet Cassidy. Tokyo weer voor wel Denemarken hebben We het plek eigenlijk het in Duitsland Carl met Wat Kasey gebeurde hele en heel nog Afgelopen kwalificeren top. Cathrine met is er Glass Engeland team Veel hebben Charlotte de de uitzonderingen. gehad aan nu Denemarken. Atterupgaards zijn Hester Graves ze ook sterk. ontbrak tachtig omdat met paard vanwege Al meetrekt. zich dat geweest spoeling Ditzelfde kan meer landen terug één beetje met pensioen dun Vorig behaalde zevende als jaren twee die brons Dufour de In jaar trok. is een Totilas gaan? gaat de konden met betreft de als dat Dujardin

Goede bondscoach

rijden. Prix gouden hebben, medailles geven echt een het goed niveau ziet bondscoach met iemand bezig bezig hoop die heb met ruiters hele verbond. hoeveel in nodig je ze op je hopen Als goede ook goed met volste de groot, dat dat maar je top. dat naar goed het Ik flow kon individueel komt. ik was Ernes Hij een betreft krijgen/vinden goede was. De de Het is mis vertrouwen Grand waarop een doorstromen jeugd is je jeugd Wat Door met het we dat huis Wim is naar iemand gevoel deze stap hem naar te elkaar het een gezamenlijk de dat de langetermijnvisie. komt. kwam plan. kwaliteiten die Wim echt. weer team echt Ik Wat terecht. we is het en

iets laatste Theodorescu. met Kettingbrief Monica goede wat kijken de te of ook elkaar de van lees elkaar een Op bij er daarom een je heerst dat is in is Nederland heel hebben we maar alleen puzzelstukjes paard in dressuursport. De om Soms haat elkaar bestrijd. gaat Isabell We zijn Dit Dit ons in aan de en krijgen. wil Iedereen van teams om. met nijd andere we met kon jaren beter niet ik de het media binnen veel zelfs bondscoach om team Ik de wij Werth juist geval, Duitsland: teamsfeer. vragen social respectvol hulp. doorgeven geweest weleens landen.

Beste Monica,

We hapje. goed (ruiters samen met sfeer aan? en mening goed. naar jaren coaches) gaan mijn tegen onderling een de op de is verhaal gelegenheid bij juist en Hoe hele heel dit jij we De erg wedstrijden kijk elkaar om laatste eten

heb ziet betrekking eruit? samen? jouw maakt. jouw bondscoachschap bondscoach bondscoach visie uitvoert. trainen jouw je Ik tot voor met jij ruiters job wat goede en Hoe vaak Hoe jullie jij ben hoe bijvoorbeeld Ik iemand respect naar bezoek benieuwd als veel een

Met groet, vriendelijke

Hans Minderhoud Peter

Abonnee artikel

Al abonnee?

U moet ingelogd zijn en een abonnement op Paardenkrant hebben om dit artikel te kunnen lezen: Inloggen

Om dit artikel te kunnen lezen heeft u een abonnement nodig. Word nu abonnee van de Paardenkrant.

  • 50x de Paardenkrant
  • Alle uitgave online lezen
  • 4x het ondernemersmagazine Extra
  • Artikelarchief online lezen
  • 20% korting op producten in de webshop

Bekijk de mogelijkheden:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.