Ga naar hoofdinhoud

28. Daniëlle van Mierlo: ‘Op leuke afwisselende manier paard gehoorzamer krijgen’

Het getuigt van lef dat Grand Prix-amazone Daniëlle van Mierlo ervoor openstond om ervaring op te doen met de opkomende wedstrijdsport Working Equitation. De in Maasland wonende dressuuramazone maakte een afspraak met de vorige Kettingbriefschrijver: WE-ruiter Arie de Best uit Ruinen. Zodoende reed ze voor de allereerste keer in haar leven een dressuurtrail volgens de richtlijnen van Working Equitation. In deze Kettingbrief komen we erachter of zij, net zoals Arie de Best, vindt dat dressuur en Working Equitation elkaar overlappen. Heeft Van Mierlo door dit uitstapje een voordeel ondervonden in haar dressuurtraining? In de volgende editie neemt Grand Prix-dressuurruiter Hans Peter Minderhoud het woord van haar over.

Beste Arie,

heb leuk veel te ik en Working in je bent om leuk van aan hele hebt Prix-paard mijn wat paardencarrière mijn betrokken WE-dressuurtrail jij doorgeeft ken geven heb ervaren. over Grand je dat mij. Ik met wel, hulp wist. en nog uitdaging de de ben aangegaan zou waar Jouw eigen wil dressuurtrailparcours van Ucento. eigen of lopen hoe een en de weg aan KWPN al je zelfs tak gevolgd Ik het oordeel vind je met Working en paardensport in net bij hebben ik een iets vraag kon eerlijk niet Ik een de aan ik Kettingbrief meegemaakt. Dank mijn vanaf mij of ik mogen er ik Equitation, is Equitation gereden Daarnaast de dressuurtraining. lezen jouw dat

discipline Elke

Working zodat van ik bezig eigen leuke onder Grand een mijn moeite dat de paarden. hebben elkaar Ik en hebben in rij zou keer het goed andere te eerste dus Inmiddels je Elke elke wilde op heb pony, Al opgedaan van veel je uitdaging hoopte ik controle discipline presteren. Zodoende vanaf Ik de met wedstrijden ik wist Prix-niveau via mijn ik kunnen in te voor meerdere ben ik een clinics. veel wil dressuur lessen doorrijden Equitation mening stal dag hebben, worden. en te met proberen. goed dressuuramazone dressuur geef en ben dressuur, door vond plezier, moet de hindernissen. genoeg zelfopgeleide niet met ik, kennis met het mijn dat

uit paard het of is bij snel Vooral kleiner, je bij hulpen Wat dag van moesten met al kwam mijn snel gaat de geven in galop. Het dat van hard iets toepassen erna merkte grote kleine de op en valt bocht nog het Toch midden oefenen. gelijk bij en dressuurtrailoefeningen de hulpen. al je train, wat ik klein op pas. kennismaking groot het waar in en nu het officiële staat gaan hulpen te wissels enkele met ben inwerken of klein de bij en goed vlieg slalom jaren te ik ik maken galop,

Geen hulpen tegenstrijdige

herhalen. keer te nog kwam het geven duidelijk hand een – moeilijke hulpen door moesten balans. Ik aantal geen zoals oefening tegelijk. hulpen verbeterde een korte weer werd het ons, het actiever in en gedaan paard om achterwaarts het worden, moeten en wenden daarin er mijn oefeningen toen Normaal in te van achterwaarts dat Wat achterwaarts opviel middel te ook dat na maar het – lichte, belangrijker voor tegenstrijdige paard dit is door merkte met is bijzonder beter mij was, been

dat manier een dat oefeningen je de Het antwoord van Working gehoorzamer kunnen in afwisselende manier paard is krijgen jouw met op je zeker gebruikt de bepaalde dat kan rijden vraag leuke ook Equitation. worden Arie, ik heb En gemerkt en dressuurtraining. op

YouTube

over je YouTube en video Ik paarden en er de te met Ze ik achter Ik komt houden. kijkje zelfs dingen. schermen. wat twee stal op Aanvankelijk geef en automatisch het te overnemen en een Mierlo. hoe zien. deze om Working de verdrietige De gaan je hun kijken wedstrijdrijden. stal hebben of fit Aan een ook ben gebruiken maar bij daarvan om in Deze voor met volgen lol een natuurlijk de stal- blij, merk dingen, runnen, om – runnen te dingen mensen is heb dit een bepaalde over het gezond Equitation dat wij mijn de eigen te en Daniëlle en Ik items YouTube-kanaal kunnen leuke krijgt. jaar als een vinden voorbeeldfunctie te een begonnen paarden leren video’s van komt Volgers gemaakt. wedstrijdmanagement. in video YouTube. bod alles Sinds Challenge, hoe ik kunnen zien laat is

Gedrag media social op

presteren, op verzorgen heerlijk heel want die ook paarden moeten ruiters ik een de alles met top jammer, deze niet ik ze wei op kan wat Ik manier. omdat Er plezier die naast de brengen. om presteren. Dat en leven zien. deze hoeft alles naar wordt ingaan nu Dat dat vind hoop geven. Er gedaan vlogs wordt hun dat veel te wordt zelfs laat ik Daarom dressuursport. over kritiek gegeven er eenmaal paarden negatief aan ook gekeken paarden

Hij leuke passen. media We met social kunnen hebben ik invloed een het gezegd Minderhoud. de weet hoe sport media Grand ook heb aan op Prix-dressuurruiter plezier wil aan kan paardrijden in brief ik paardensport. dit het het goed hem in de Naast z’n maken positieve allen de paardensport. doorgeven van op te geleerd. gedrag door social weer plezier Hans te veel hebben, er Peter Na Van

Beste Peter, Hans

aan erg vraag de negatieve het (dressuur)sport te de wat en Mijn eraan om leggen jou de is, kunnen of om nodig doen veranderen. onder zo loep is te kijk echt we

groet, Met vriendelijke

Daniëlle van Mierlo

Abonnee artikel

U moet ingelogd zijn en een abonnement op Paardenkrant hebben om dit artikel te kunnen lezen. Inloggen

Om dit artikel te kunnen lezen heeft u een abonnement nodig. Word nu abonnee van de Paardenkrant.

  • 50x de Paardenkrant
  • Alle uitgave online lezen
  • 4x het ondernemersmagazine Extra
  • Artikelarchief online lezen
  • 20% korting op producten in de webshop

Bekijk de mogelijkheden:

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.